Ştiri turism - zturism.ro
 Pagina principală |  Rezervări hoteluri |  Unităţi cazare |  Puncte de interes turistic |  Forum turism |  Hărţi |  Fotografii |  Ştiri turism |  Statistici |  Contactaţi-ne 
 Imobiliare  | Vânzări auto  | Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Coduri poştale  | Meteo  | Repertoar  | Culinare  | Contabilitate  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Țara fără coșuri de gunoi pe străzi. O decizie determinată de istorie și cultură
Realitatea TV (26.04.2024, ora 23:57)

Vizitatorii care ajung în Japonia sunt adesea surprinși de absența coșurilor de gunoi pe străzile impecabil de curate ale țării. Deși poate părea neobișnuit, această practică are rădăcini adânci în cultura și istoria națiunii, fiind strâns legată de un eveniment tragic care a schimbat perspectiva națională asupra siguranței publice.


Măsuri pentru zona surpată din Slănic Prahova: zeci de locuitori și-au abandonat casele, terenul s-a tasat cu încă 20 cm - VIDEO
Realitatea TV (26.04.2024, ora 12:45)

Este dezastru la Slănic-Prahova, acolo unde mai multe drumuri s-au surpat și s-au format cratere imense. Zona din centru este securizată de autorități, iar situația este aceeași în tot orașul. Mai mulți locuitori au fost evacuați, iar acum oamenii sunt disperați pentru că trebuie să-și abandoneze casele.


Imagini apocaliptice în Slănic Prahova: orașul scobit de mina de sare se surpă. Primar: "Nimeni nu știe ce e pe dedesubt!" - VIDEO
Realitatea TV (26.04.2024, ora 07:26)

Este alertă maximă în Slănic Prahova, acolo unde o porțiune de asfalt de aproximativ 60 de metri s-a surpat în mijlocul străzii. Zeci de persoane au fost evacuate din 3 blocuri din apropiere și duse în adăposturi provizorii. Mai mult, până și sediul Poliției a fost evacuat, acolo unde a apărut craterul. Marea spaimă a celor 5.000 de oameni ai orașului este ca pământul să nu se surpe mai mult, mai ales că dedesubt se află mina de sare. Prefectul judeţului vorbește de o situație de urgență. Una care putea fi evitată, spun localnicii. Prima surpare a apărut în urmă cu câteva luni, când mai multe case au fost afectate, însă plângerile oamenilor au fost ignorate de autorități. 


Descoperire virală pe TikTok: Cea mai frumoasă casă din România, o poveste de la țară
Realitatea TV (25.04.2024, ora 22:27)

Într-o lume unde frumusețea naturală și simplitatea sunt adesea trecute cu vederea, Oana, o tânără tiktokeriță din România, a capturat inimile a sute de mii de urmăritori prin descoperirea unei case de vis în Bistrița. Aceasta nu este doar o locuință, ci un simbol al căldurii și ospitalității românești, transformat într-o adevărată operă de artă de către doi soți dedicați.


Premieră în România: Nordis Mamaia, singurul ansamblu unde cumpărătorii pot testa apartamentele și facilitățile înainte de achiziție, odată cu deschiderea sezonului estival (P)
Realitatea TV (25.04.2024, ora 13:51)

Dezvoltatorul celui mai mare ansamblu hotel & residence de 5 stele din România anunță conceptul test & buy, prin care se pot testa produsul și facilitățile disponibile în cadrul Hotelului Nordis Mamaia, înainte de cumpărarea unei proprietăți. Valabilitatea opțiunii coincide cu startul sezonului estival, serviciul fiind disponibil începând cu 1 mai 2024.

 


Iarnă în toată regula, în mijlocul primăverii, la stațiunea montană Rânca VIDEO
Realitatea TV (25.04.2024, ora 11:16)

Iarna s-a reîntors, în vârf de munte, stațiunea Rânca fiind acoperită de nămeți de zăpadă. Drumarii intervin cu material antiderapant pe DN 67C, unde ninge din abundență.


Povestea emoționantă a unei femei bolnave de cancer. Tânăra mamă a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră”, apoi a urmat minunea
Realitatea TV (24.04.2024, ora 23:39)

Când Kema Ward-Hopper, diagnosticată cu cancer la sân, și familia ei au ales să se mute în Costa Rica, nu anticipau că acest pas le va schimba viețile într-un mod atât de profund. Pueblo Nuevo, o mică localitate în Peninsula Nicoya - recunoscută ca o "zonă albastră" pentru longevitatea remarcabilă a locuitorilor săi - a devenit noul lor cămin.


Taxa de intrare în Veneția va fi aplicată oficial de joi, 25 aprilie. Cât vor trebui să scoată turiștii din buzunar pentru a vizita orașul de acum înainte
Realitatea TV (24.04.2024, ora 17:43)

Pe data de joi, 25 aprilie, taxa de intrare în Veneția va intra oficial în vigoare. Turiștii de o zi vor trebui să prezinte un bilet pentru a putea păși în incinta acestui oraș fascinant, printr-o măsură adoptată cu scopul de a stopa valul de turism de masă. 


Țara în care studenții sunt plătiți să-și termine studiile. Chiar și românii pot beneficia de acest drept
Realitatea TV (23.04.2024, ora 23:42)

Norvegia, recunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și calitatea înaltă a vieții, oferă oportunități unice și străinilor care doresc să-și completeze studiile. Aici, chiar și cei care nu și-au terminat educația pot beneficia de sprijin financiar substantial pentru a-și continua parcursul educațional.


Manevra care poate aduce şoferilor o amendă de 2.900 de lei! Anunțul Poliției: ce NU trebuie să mai faci în trafic
Realitatea TV (22.04.2024, ora 15:09)

Dacă vă grăbiți să nu prindeți semaforul roșu, s-ar putea să aveţi parte de consecințe neplăcute și costisitoare.

 


Iarna a revenit în forță, după temperaturi de 30 de grade! Copac doborât pe șine din cauza zăpezii, oameni blocați în tren
Realitatea TV (22.04.2024, ora 12:20)

Vreme anormală, în luna aprilie! Ninge de ore bune în mai multe zone din țară, în plină primăvară, după temperaturile de peste 30 de grade Celsius. Din cauza zăpezii, circulația feroviară a fost oprită temporar pe Valea Jiului, după ce un copac a căzut pe șinele de tren. Totodată, la Rânca, autoritățile au ieșit cu autospeciale pentru a înlătura zăpada de pe carosabil, dar și pentru a împrăștia pe șosele material antiderapant. În același timp, la Straja, Petroșani sau Olt s-a așternut un strat consistent de zăpadă. 


"Cutia neagră" pentru mașini devine obligatorie, în România. Ce este și cum se folosește EDR
Realitatea TV (22.04.2024, ora 08:45)

Autoritățile europene au decis ca, din vara acestui an, „cutia neagră” pentru mașini să fie montată obligatoriu pe toate mașinile noi. Iată ce este EDR și cum va fi folosit acest dispozitiv.


Decizie radicală în Italia. Ce se întâmplă, în Milano, după miezul nopții
Realitatea TV (21.04.2024, ora 21:35)

Autoritățile din Milano au luat o decizie radicală, mai ales într-un oraș cosmopolit și mai ales vibrant, în special noaptea.


Minivacanța de Paște și 1 Mai. Marea, mai scumpă cu 16% anul acesta. Care este prețul mediu la noaptea de cazare
Realitatea TV (20.04.2024, ora 10:03)

Mamaia și Vama Veche sunt, ca de obicei, de 1 Mai polurile distracție pe litoralul românesc. Mamaia conduce în topul vânzărilor, având și cele mai multe unități de cazare deschise.


Este legal să folosești mașina de serviciu în scop personal? În ce situații se consideră infracțiune
Realitatea TV (19.04.2024, ora 10:31)

Mulți angajați din România au la dispoziție un autovehicul de muncă, pentru a efectua diferite deplasări. Este, însă, legal să folosești mașina de serviciu în scop personal?


Unde se află comuna intitulată „Raiul din România”. 1 milion de turiști vin aici anual
Realitatea TV (18.04.2024, ora 11:46)

Anual, cel puțin un milion de turiști străini sunt captivați de misterul și legendele comunei Bran, cunoscută în întreaga lume ca „Raiul din România”. Cu toate acestea, locuitorii țării nu reușesc pe deplin să aprecieze farmecul locului.


Te pregătești deja pentru marea vacanță? Iată cele cinci lucuri de care trebuie să ții cont atunci când planifici concediul
Realitatea TV (17.04.2024, ora 23:02)

Planificarea vacanței, fie că este vorba de o deplasare în țară sau străinătate, are scopul de a elimina cât mai mult din neplăcerile unor situații ivite din senin. Poate unul dintre cele mai importante aspecte este cel al bugetului deplasării.


Aerul cald a scos viperele din habitat. Avertisment pentru turiști: ce NU trebuie să facă sub nicio formă
Realitatea TV (17.04.2024, ora 14:00)

Turiştii români sau străini care intenţionează să ajungă în Munţii Gutîi, Ţibleş, Rodnei, Maramureşului sau în cele două parcuri din zona alpină trebuie să aibă în vedere că aerul cald din ultimele zile a scos şerpii din habitat, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

 


Un pas mai aproape de inaugurarea A0 Sud: AKTOR a montat secțiunea centrală a viitorului pasaj peste A1 - FOTO
Realitatea TV (17.04.2024, ora 11:09)

Echipa de constructori de la Aktor România, parte a Grupului Intrakat, a finalizat montarea tuturor celor șase grinzi metalice care formează secțiunea centrală a viitorului nod rutier peste autostrada A1 de lângă Ciorogârla. Acest pasaj se construiește pe lotul 3 al Autostrăzii A0 București Sud.


Orașul în care oamenii sunt terorizați de vremea rea: „Nu avem voie să ieșim în timpul ploilor”
Realitatea TV (17.04.2024, ora 10:55)

Mawsynram, un mic orășel situat în dealurile Khasi din estul extrem al Indiei, a fost recunoscut oficial drept cel mai ploios loc de pe Pământ. Acest loc remarcabil primește anual aproximativ 11.873 mm de precipitații, o cantitate care depășește cu mult media anuală din Glasgow (1.109 mm) și de 22 de ori mai mult decât precipitațiile înregistrate în Londra (585 mm).


Ce fel de pâine nu-i lipsea lui Ceaușescu de pe masă și de unde era adusă special pentru el, cu avionul. Cum se prepară - VIDEO
Realitatea TV (17.04.2024, ora 09:14)

Nicolae Ceaușescu obișnuia să mănânce numai alimente alese, la care majoritatea românilor nu aveau acces. Și totuși, câteodată dictatorul își mai delecta papilele gustative și cu produse simple, făcute în diverse părți ale țării. 


Inundații devastatoare, în Dubai: mall-ul și aeroportul, sub apă - FOTO
Realitatea TV (17.04.2024, ora 08:16)

Furtuni fără precedent în Dubai, acolo unde mai multe drumuri au fost inundate, iar 45 de zboruri au fost anulate. Asta în timp ce mall-ul s-a transformat într-o adevărată piscină din cauza ploilor masive.

 


INEDIT. Un restaurant oferă gratuit o sticlă de vin clienților care își lasă telefonul la intrare
Realitatea TV (15.04.2024, ora 22:49)

Decizie inedită a conducerii unui restaurant din Italia, care oferă gratuit o sticlă de vin clienților care își lasă telefoanele mobile la intrare.


Vacanțele din Grecia vor fi mai scumpe sezonul acesta. Ce îi așteaptă pe români în destinațiile lor preferate
Realitatea TV (15.04.2024, ora 09:40)

Vești proaste pentru turiștii care și-au plănuit o vacanță în Grecia! Pentru a scăpa de aglomerație, autoritățile au impus noi măsuri. Pe plaje vor fi amplasate mai puține șezlonguri, iar prețurile vor crește tot mai mult. 


Poluare masivă, în județul Bihor: peste 150 de kilograme de peşti morţi, după ce în apă au ajuns dejecţii menajere
Realitatea TV (15.04.2024, ora 07:38)

Poluare gravă pe pârâul Peţea, din judeţul Bihor, produsă pe tronsonul din Oradea până în localitatea Sântandrei. Poluarea s-a produs după ce dejecţii menajere s-au scurs printr-o canalizare pluvială.


Mamaia are o nouă identitate vizuală. Cum arată noul logo al celei mai mari stațiuni de pe litoral FOTO
Realitatea TV (12.04.2024, ora 12:38)

Stațiunea Mamaia are o nouă identitate vizuală, iar autorul propunerii câștigătoare s-a angajat că va rafina această variantă, va asocia un slogan şi va crea manualul de identitate vizuală.


Este legal să faci stânga de pe banda din dreapta? Ce prevede Codul Rutier actualizat
Realitatea TV (11.04.2024, ora 16:13)

În momentul în care urmează să efectueze un viraj, șoferul trebuie să se încadreze corespunzător direcției în care urmează să se deplaseze, respectând regulile de circulație și indicatoarele din acea zonă. 


Turiștii care merg pe litoralul românesc vor avea de plătit o nouă taxă
Realitatea TV (11.04.2024, ora 14:47)

Nici nu a început sezonul estival, că au și început să crească taxele. De data aceasta este vorba de o taxă percepută pe litoral de cei de la Apele Române de la organizatorii de evenimente pe plajă. Crește și taxa de plajă, în unele stațiuni, care va fi majorată la 5 lei pe zi.


Vacanță în Grecia în 2024. Schimbare uriașă pentru turiștii care aleg această destinație
Realitatea TV (10.04.2024, ora 19:43)

Grecia, una dintre destinațiile de vacanță favorite ale românilor, anunță schimbări semnificative pentru turiștii care își doresc să se bucure de soare și mare în această vară. Autoritățile elene au decis să pună în aplicare noi măsuri privind organizarea plajelor, în scopul de a răspunde nemulțumirilor turiștilor legate de aglomerarea excesivă cu șezlonguri.


Care este cel mai urât oraș din România. Motivele pentru care este asemănat cu o „epavă”
Realitatea TV (10.04.2024, ora 19:00)

Într-o țară cu orașe încărcate de istorie și peisaje pitorești, unele locuri par să rămână în umbră, uitându-se în lupta pentru modernizare și dezvoltare. Prin sondajul desfășurat pe platforma online Reddit, românii au ales orașul care, din punctul lor de vedere, merită titlul nefericit de „cel mai urât oraș din România”. Acest „onor” i-a revenit orașului Corabia, situat în județul Olt, pe malul Dunării.


Alertă mondială: temperaturi mai mari în Europa decât în Sahara
Realitatea TV (10.04.2024, ora 08:35)

Omenirea a trecut prin cea mai caldă lună martie din istoria măsurătorilor! Ultimele 10 luni au avut recorduri de temperatură, iar în Europa a fost mai cald decât în Sahara. 


Lupul filmat în timp ce urmărea un biciclist, în Poiana Brașov, poate fi împușcat: decizie controversată a autorităților
Realitatea TV (10.04.2024, ora 07:38)

Lupul care a fugărit un biciclist pe drumul spre Poiana Brașov poate fi împușcat. Este soluția radicală luată de autorități. Propunerea a stârnit imediat un val de reacţii, iar o asociaţie de protecţie a animalelor a anunţat că vrea să ia lupoaica în îngrijire. 


Se interzice depășirea bicicliștilor și a celor care merg pe trotinetă. În ce condiții sunt lăsați șoferii fără permis 
Realitatea TV (09.04.2024, ora 15:05)

Încă sunt conducători auto care nu știu că este interzisă depășirea bicicliștilor și a celor care merg pe trotinetă pe anumite secțiuni de drum. Iar șoferii care nu respectă aceste obligații riscă să rămână fără permis de conducere.


Cameristele dezvăluie adevărul murdar despre hoteluri. Te vei uita mai atent data viitoare când te cazezi
Realitatea TV (08.04.2024, ora 23:45)

În lumea turismului, de la fastul hotelurilor de lux până la modestele pensiuni de provincie, cameristele reprezintă unele dintre personajele esențiale, care lucrează în umbra ospitalității oferite clienților. Cu un acces privilegiat la cotidianul interior al camerei tale de hotel, aceste angajate ale industriei hoteliere dețin informații prețioase și inedite despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în culisele acestor locații efemere.


Biciclist urmărit de un lup, în Poiana Brașov. Ce spun specialiștii - VIDEO
Realitatea TV (08.04.2024, ora 12:09)

Un lup a fost surprins, duminică, alergând în urma unui biciclist care cobora din Poiana, spre Brașov, în viteză. Incidentul, care a avut loc în plină zi, a fost filmat de către pasagerii din mașina care se afla în urma biciclistului.


Un nou semn de circulație apare în România. Ce sunt cele 2 săgeți de siguranță și care este obligația șoferilor - FOTO
Realitatea TV (08.04.2024, ora 09:07)

Pe autostrăzile și drumurile expres din România ar urma să fie introdus un nou semn de circulație. Ce reprezintă cele 2 săgeți de siguranță și care este obligația șoferilor când întâlnesc acest indicator?


Deschizător de drumuri. A alergat dintr-un capăt în celălalt al Africii. Adică 16.000 de km într-un singur an
Realitatea TV (07.04.2024, ora 16:23)

Un maratonist din Marea Britanie a alergat peste 16.000 de kilometri, din sudul până în nordul Africii. A devenit prima persoană care a traversat continentul african alergând


Un oraș din Italia va putea fi vizitat doar cu rezervare online, din 25 aprilie. Primarul, exasperat de aglomerație și numărul mare de turiști
Realitatea TV (05.04.2024, ora 12:17)

Autoritățile dintr-un oraș din Italia au anunțat o măsură radicală pentru a gestiona fluxul de turiști și aglomerația din zona lor - începând cu data de 25 aprilie, orașul va putea fi vizitat doar cu rezervare online. Decizia vine în contextul în care numărul tot mai mare de vizitatori a îngrijorat autoritățile locale, iar acestea au considerat necesară implementarea unui sistem de rezervare pentru a limita impactul negativ al turismului în zonă.


Destinațiile de vis care au introdus taxă de turism din 2024. Cât vor trebui românii să plătească în plus pentru vacanță
Realitatea TV (01.04.2024, ora 13:32)

Destinațiile de vacanță, multe dintre ele preferate de români, au introdus taxe de turism din 2024, ca măsură de combatere a turismului excesiv. Prin urmare, românii care își planifică vacanțele în aceste locuri vor trebui să plătească taxe suplimentare pentru a se bucura de experiențe de neuitat. 


Ce să nu faci dacă ajungi în Norvegia. Puțin știu asta, iar consecințelor pot fi serioase
Realitatea TV (01.04.2024, ora 10:16)

„Câte bordeie, atâtea obiceie”, spune o zicală românească de care trebuie să ținem cont când ne pregătim să plecăm în străinătate. În general, avem tendința de a considera că doar în afara spațiului european ne putem confrunta cu situații și tradiții străini, iar acest lucru este în mare măsură adevărat. Cu toate acestea, putem avea surprize și în locuri unde nu ne-am aștepta. De exemplu, ce trebuie să știți dacă vă planificați o excursie în Norvegia? 


A fost dezvăluit topul plajelor cu cele mai albastre ape din lume
Realitatea TV (28.03.2024, ora 18:35)

Turiștii iubitori de peisaje idilice se pot bucura acum de o nouă sursă de inspirație pentru destinația lor de vacanță, odată cu lansarea unui top al plajelor cu cele mai albastre ape din întreaga lume. 


Capcanele din ofertele all-inclusive. Cum să te bucuri de toate avantajele vacanței, sfaturi de la un expert
Realitatea TV (28.03.2024, ora 17:05)

Vacanța într-o stațiune all-inclusive este una dintre opțiunile preferate ale călătorilor dornici de relaxare și confort, oferindu-le posibilitatea de a se bucura de facilități și servicii complete fără a-și face griji în privința costurilor suplimentare. Cu toate acestea, mulți oaspeți trec cu vederea anumite detalii care ar putea îmbunătăți experiența lor de vacanță, conform observațiilor unui expert în turism care a vizitat multiple stațiuni all-inclusive din întreaga lume. Astfel, importanța acordată atenției la detalii și la beneficiile adiționale oferite de stațiune devine evidentă în crearea unei experiențe de vacanță cu adevărat memorabilă.


România intră în spațiul Schengen aerian și maritim. Bogdan Despescu, precizări importante pentru români - ce se schimbă din 31 martie
Realitatea TV (28.03.2024, ora 13:59)

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în spaţiul Schengen pe cale aeriană şi maritimă, pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară.


Primăria Tulcea, model de administrare a banului public. Performanță: 82 milioane euro, bani europeni, pentru renovarea clădirilor. Zeci de proiecte de investiții în derulare
Realitatea TV (28.03.2024, ora 13:23)

Administrația PNL din Tulcea a atras cele mai multe fonduri europene de până acum în oraș. Liberalii vor o echipă puternică: Ilie și Șișcu, la Primărie și la Consiliul Județean.


CFR Călători scumpește din nou biletele de tren. Modificări importante, de la 1 aprilie
Realitatea TV (28.03.2024, ora 10:34)

Directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa, a aprobat o nouă majorare de tarife la CFR Călători, după cea făcută în luna decembrie a anului trecut. Noile tarife vor intra în vigoare luni, 1 aprilie. 


Palmieri în comuna cu drumuri peticite și ruptă de civilizație - FOTO
Realitatea TV (28.03.2024, ora 07:44)

Într-o comună din Mehedinți, autoritățile locale au decis să planteze palmieri. Asta, deși străzile arată ca după bombardament. 


27 martie, Ziua mondială a teatrului. Cum este celebrată în România. LISTA activităților
Realitatea TV (27.03.2024, ora 09:16)

Ziua mondială a teatrului este marcată în fiecare an la 27 martie pentru a promova activitatea comunităţilor de teatru în întreaga lume.


Aterizare de urgență pe Otopeni, după ce un avion a fost lovit de fulger
Realitatea TV (25.03.2024, ora 07:04)

Clipe de panică, aseară, pe aeroportul Otopeni, după ce o aeronavă TAROM a fost lovită de fulger. 


Noi condiții de călătorie pentru români, din 31 martie, odată cu intrarea în spațiul Schengen aerian și maritim
Realitatea TV (24.03.2024, ora 15:33)

Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră, Cornel Laurian Stoica, a prezentat condiţiile în care cetăţenii români vor călători spre ţări din Spaţiul Schengen începând din 31 martie, arătând că aceştia nu se vor mai opri la tonetele de control ale Poliţiei de Frontieră, ci vor merge direct spre porţile de îmbarcare. Poliţiştii de frontieră se vor afla, însă, în aeroporturi pentru a face verificări inopinate. 


La cât a ajuns amenda pentru vorbitul la telefon la volan. În ce condiții pot rămâne șoferii fără permis
Realitatea TV (24.03.2024, ora 14:24)

Șoferii care vorbesc la telefonul mobil fără să folosească un hands-free, în timp ce conduc mașina, riscă să fie amendați și chiar pot rămâne fără permis de conducere, în anumite situații.



Pagina principală