Ştiri turism - zturism.ro
 Pagina principală |  Rezervări hoteluri |  Unităţi cazare |  Puncte de interes turistic |  Forum turism |  Hărţi |  Fotografii |  Ştiri turism |  Statistici |  Contactaţi-ne 
 Imobiliare  | Vânzări auto  | Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Coduri poştale  | Meteo  | Repertoar  | Culinare  | Contabilitate  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Spectacol în pădurile din România: animale uimitoare surprinse în Parcul Natural Apuseni
Realitatea TV (26.07.2024, ora 16:58)

Recent, Parcul Natural Apuseni din România a devenit scena unei descoperiri remarcabile, surprinzând publicul și specialiștii cu imagini inedite ale caprelor negre. Aceste animale rare, filmate de camerele de monitorizare a faunei, au captat atenția datorită caracteristicilor lor extraordinare și adaptabilității impresionante.


Cum i-au fost furați unui român 1.000 de euro dintr-un hotel în Grecia. Hotelierii, „super indolenți și lipsiți de interes de situația petrecută pe proprietatea lor”
Realitatea TV (26.07.2024, ora 16:07)

Un român recent întors din Grecia a povestit cum prietenei sale i-au fost furați banii din poșeta lăsată în camera de hotel.


Zona din România care i-a înnebunit pe americani. Peisajele de vis care fac senzație - VIDEO
Realitatea TV (26.07.2024, ora 10:56)

Revista Time din Statele Unite a lăudat recent Via Transilvanica din România, recomandând-o ca o destinație de top pentru cei care caută o vacanță relaxantă într-un cadru natural spectaculos. Traseul, care traversează România de la Mănăstirea Putna din Bucovina până la Drobeta-Turnu Severin pe malul Dunării, a fost evidențiat pentru frumusețea sa deosebită și importanța sa culturală și ecologică.


Zonă de vis pe litoralul românesc. Capul Doloșman este o comoară pentru turiști
Realitatea TV (26.07.2024, ora 10:11)

Pe litoralul românesc, Capul Doloșman se dovedește a fi una dintre cele mai ascunse comori, oferind vizitatorilor peisaje spectaculoase și o atmosferă de liniște rar întâlnită. Această destinație captivantă atrage din ce în ce mai mulți turiști, dar încă păstrează un farmec deosebit, fiind mai puțin cunoscută și mai puțin explorată.


Prețuri piperate în Mamaia: Cât costă să faci plajă pe cearșaf? E mai scump decât să închiriezi un șezlong
Realitatea TV (26.07.2024, ora 09:58)

Una dintre cele mai exclusiviste stațiuni de pe litoralul românesc, Mamaia a devenit o destinație costisitoare pentru vacanțele de vară. Dacă te gândești să faci plajă pe cearșaf în această stațiune, trebuie să știi că prețurile pot depăși adesea costul închirierii unui șezlong. Iată ce trebuie să știi despre cheltuielile pe care le implică o zi la plajă în Mamaia.


Cel mai romantic traseu se redeschide. Unde se află „Calea Iubirii”
Realitatea TV (25.07.2024, ora 13:25)

După 12 ani de la închiderea sa, „Calea Iubirii”, cel mai romantic traseu turistic din regiunea italiană Cinque Terre, își redeschide porțile pentru vizitatori. Acest eveniment mult așteptat va avea loc pe 27 iulie, datorită noilor măsuri de siguranță implementate după alunecarea de teren din septembrie 2012, care a rănit patru turiști australieni. Acest incident a subliniat necesitatea unor renovări și îmbunătățiri de siguranță urgente.


Unul din cele mai mari parcuri tematice din București, închis de ANPC: nereguli grave descoperite de inspectori
Realitatea TV (25.07.2024, ora 10:35)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a oprit temporar de la funcţionare un parc tematic din centrul Capitalei, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

 


Un colț de Rai ascuns în România: Destinația perfectă pentru o vacanță în luna august
Realitatea TV (25.07.2024, ora 09:44)

Pe măsură ce august se apropie, mulți români își planifică vacanțele de vară, căutând locuri unde să petreacă momente memorabile alături de cei dragi. România este plină de locații pitorești ce merită explorate, iar printre acestea se numără și Delta Jiului, un loc de o frumusețe aparte, încă necunoscut multor turiști.


Greșeala pe care o faci când mănânci pepene. Medicii trag un semnal de alarmă: te poate îmbolnăvi grav! Camerele de gardă sunt pline
Realitatea TV (25.07.2024, ora 09:00)

Medicii semnalează în aceste zile o creștere a numărului de toxiinfecții alimentare mai ales în rândul copiilor. Îmbolnăvirile apar, ca în fiecare an, mai ales în perioada concediilor la mare și la munte, acolo unde românii consumă alimente, multe dintre ele, infestate cu bacterii. Vara, salmonella este cea care face adevărate ravagii. 


Prețul uriaș cu care se vinde o pungă de zahăr într-un magazin de pe litoral
Realitatea TV (25.07.2024, ora 08:35)

Prețurile record de pe litoral continuă să producă revoltă. Într-un magazin din Mamaia Nord, un kilogram de zahăr se vinde cu 20 de lei. 


Vrei să pleci în vacanță, dar să nu uiți niciun obiect? Iată 10 ponturi care te ajută cu bagajele de concediu
Realitatea TV (24.07.2024, ora 21:49)

Pe cât de mult așteaptă unii să ajungă la destinație, pe atât de puțin le place să împacheteze bagajele pentru călătorie. 


Haos în Vama Giurgiu. Cod ROȘU de întârzieri în trafic, timp de așteptare de peste 90 de minute - VIDEO
Realitatea TV (22.07.2024, ora 07:31)

Haos luni dimineață în Vama Giurgiu. Românii care vor să plece din țară sunt blocați în cozi kilometrice, iar șoferii se plâng că în 45 de minute înaintează mai puțin de un kilometru, potrivit  Realitatea Plus.


Care este stațiunea de pe litoralul românesc cel mai des vizitată de turiștii români
Realitatea TV (21.07.2024, ora 14:48)

Cea mai mare și cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc rămâne și în 2024 tot Mamaia. Staţiunea rămâne în topul preferinţelor turiştilor care vin pe litoral, dar construcţiile noi reprezintă o problemă.


Cum ne ferim mașina de grindină. Iată 6 metode practice
Realitatea TV (21.07.2024, ora 10:54)

Traversăm o perioadă de fenomene meteorologice extreme și schimbătoare. De la caniculă, la furtuni violente care dărâmă copaci și până la grindină cât mingea de tenis. Iar mașinile au de suferit foarte mult de pe urma unor astfel de evenimente meteo, așa că, e bine ca proprietarii să nu fie luați prin surprindere. 


Cum arată vacanța ideală în funcție de zodie. Unii adoră relaxarea, pentru alții aventura este primordială
Realitatea TV (20.07.2024, ora 18:41)

Vacanța ideală are sensuri și interpretări largi. Dacă pentru unii pur si simplul statul acasă, în fotoliu, la TV, este timp petrecut perfect, pentru alții, concediul este un adevărat ritual, iar zona unde pleacă trebuie să fie cu totul specială.


Vacanță în stațiunile de lux Amalfi și Positano, Italia. Cât costă o noapte de cazare
Realitatea TV (19.07.2024, ora 18:50)

Stațiunile de lux Amalfi și Positano din Italia sunt renumite pentru peisajele lor de vis și numeroasele atracții turistice. Însă, aceste destinații exclusiviste nu sunt accesibile pentru toată lumea, prețurile fiind considerabil ridicate. O vacanță în Amalfi și Positano poate costa mult mai mult decât un sejur pe litoralul românesc, făcându-le inaccesibile pentru cei cu venituri medii.


Ce faci dacă ai pus benzină sau motorină amestecate cu apă? Așa eviți o daună majoră
Realitatea TV (19.07.2024, ora 11:22)

Șoferii trebuie să fie foarte atenți de unde alimentează, pentru că au fost numeroase cazuri în care carburanții au fost amestecați cu apă. Iată ce trebuie să faci pentru a evita o daună majoră în cazul în care ai pus benzină sau motorină amestecate cu apă.


Restricții de circulație din cauza caniculei, impuse de CNAIR: vehiculele care fac excepție
Realitatea TV (19.07.2024, ora 08:32)

Este alertă pe drumurile din România! Din cauza valului de caniculă, circulația vehiculelor de tonaj mare a fost restricționată pe anumite căi. Temperaturile uriașe au deformat asfaltul și există risc de accidente rutiere. În județul Mehedinți, echipajele de poliție au îndrumat TIR-urile spre parcări special amenajate. Măsura a fost luată de Compania națională de drumuri pentru protejarea asfaltului. 


Cum să cheltuiești mai puțini bani în vacanţa din Turcia. Trucuri de la economiști, pentru a fi sigur că nu te întorci cu buzunarele goale
Realitatea TV (18.07.2024, ora 19:09)

Alături de Grecia, Turcia este cea mai populară destinație turistică a românilor, oferind o experiență unică și multe oportunități de a descoperi ceva nou și de a te relaxa. Însă, totuși, această vacanță poate fi încât să devină scumpă dacă nu te pregătești bine înainte. Turiștii sunt adesea tentati să cheltuie banii pe nimicuri, fără să se gândească la buget și la modul în care îl pot menține.


Destinațiile de vacanță răcoroase câștigă din ce în ce mai mult teren în rândul românilor! Unde se ascund oamenii de caniculă
Realitatea TV (18.07.2024, ora 16:32)

În mijlocul caniculei care a lovit România în ultimele săptămâni, mulți români își schimbă planurile de vacanță pentru a se bucura de temperaturi mai blânde în locuri pitorești din țară. În timp ce mulți erau gata să plece către litoral sau în destinații calde în străinătate, acum preferă să își îndrepte pașii către zone mai reci, în special la munte.


Ai parcat neregulamentar? Iată ce obligații și ce consecințe suporți dacă nu respecți legea
Realitatea TV (18.07.2024, ora 10:58)

Dacă această abatere e constatată de poliție, cel mai probabil vei primi acasă, prin poștă, o solicitare de comunicare a datelor șoferului. Iar dacă nu o faci, suporți rigorile legii.


Se poate conduce un triciclu cu permis Categoria B? Ce spune legea în domeniul circulației
Realitatea TV (18.07.2024, ora 09:44)

Recent, a intrat în vigoare legea care permite celor cu permis Categoria B să conducă și motociclete. Dar, trebuie să urmeze un curs de specialitate și să obțină o adeverință care să ateste că a dobândit o serie de abilități practice de conducere a unui vehicul cu două sau trei roți. Însă asta nu le va permite să conducă decât anumite tipuri de astfel de vehicule.


Vacanţă de coşmar pentru mai mulţi turişti pe litoralul românesc. Au pierdut mii de lei pentru o cazare fictivă: hotelul era ÎNCHIS
Realitatea TV (18.07.2024, ora 09:42)

Caz șocant pe litoralul românesc în plin sezon al vacanțelor. Mai mulţi turişti, care voiau să se cazeze la un hotel din staţiunea Mamaia Nord, au fost înşelaţi cu câteva mii de lei. In realitate hotelul era închis. Banii ajungeau la o femeie care la un moment dat inchiriase unitatea de cazare si a disparut fără să-i plătească proprietarului de drept niciun leu.


Pericol extrem în Marea Neagră: peste 100 de mine marine, descoperite de Forțele Navale Române
Realitatea TV (18.07.2024, ora 07:11)

Este alertă gravă în largul Mării Negre! Forțele navale române au descoperit peste 100 de mine marine. Acestea sunt extrem de periculoase întrucât pot rămâne active zeci de ani în apă. Trei țări membre NATO, România, Turcia și Bulgaria au pus bazele unei forțe navale specializate în vânătoarea minelor. 


Șeful ANPC, șocat de prețul unei sticle de apă plată într-un supermarket din Costinești
Realitatea TV (17.07.2024, ora 15:40)

Paul Anghel ridică problema discrepanțelor mari de prețuri pentru apă plată, subliniind diferențe semnificative între costul unei sticle achiziționate din supermarketuri și prețul practicat în stațiunile de pe litoral. 


Veste excelentă pentru turiștii români: Ce țară nu le mai cere viză. MAE a făcut anunțul
Realitatea TV (16.07.2024, ora 21:38)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, printr-un comunicat de presă, că salută implementarea, începând cu data de 15 iulie, a deciziei Regatului Thailandei de a include România, alături de alte state, pe lista statelor ai căror cetăţeni pot călători în această ţară fără a avea obligaţia obţinerii vizei de intrare pentru o durată de până la 60 de zile.


Țeapa de care au parte turiștii români odată ajunși pe litoralul bulgăresc. Ce uită autoritățile să informeze. „Nu ne interesează, la noi trebuie să știi legea”
Realitatea TV (15.07.2024, ora 17:07)

Din ce în ce mai mulți dintre turiștii români aleg să-și petreacă vacanța pe plajele sălbatice din Bulgaria, în căutarea unei atmosfere liniștite și relaxante, departe de aglomerația specifică altor destinații turistice. Însă, în ciuda beneficiilor oferite de aceste locuri, există și anumite riscuri pentru cei care aleg să se îndrepte spre litoralul bulgăresc, iar aceste riscuri sunt, paradoxal, generate de către autoritățile din Sofia.


Vrei o insulă doar a ta? Nimic mai simplu! Dar trebuie să ai și bani. Costă între 2 și 40 de milioane de euro
Realitatea TV (15.07.2024, ora 11:36)

La sfârșitul anului 2023, Grecia a scos la vânzare 10 insule, cu prețuri cuprinse între 2 și 8 milioane de dolari. Un exemplu este insula Makri, aflată la 30 de kilometri este de Kefalonia și la 60 km nord-vest de Patras. Costă 8 milioane de euro și are aproape un kilometru pătrat.


Consum de droguri pe scena "Beach, please!". Rapperul Wiz Khalifa, urmărit penal - Ce mesaj transmitea organizatorul Selly înaintea festivalului
Realitatea TV (14.07.2024, ora 11:47)

Un festival care trebuia să fie un prilej de bucurie și de distracție pentru tineri în principal, dar nu numai, a devenit scena unor comportamente deviante: Wiz Khalifa, unul dintre artiștii care a performat la "Beach, please!", a fost săltat de poliție după ce a consumat droguri în fața publicului, chiar pe scenă! Înainte de debutul festivalului, organizatorul, influencerul Selly, se lăuda cu lupta împotriva drogurilor. Rapperul este cercetat pentru deținere de droguri de risc.


Pericol mortal pe litoral: craterele care "aspiră" turiștii în mare. Capcanele din adâncuri: gropi de 12 m din cauza săpăturilor pentru lărgirea plajei
Realitatea TV (14.07.2024, ora 10:03)

Gropi uriașe de până la 12 metri adâncime au apărut în Marea Neagră, după lărgirea plajelor, chiar aproape de țărm. Pericolul este imens, spun experții marini, așa că pentru unii turiști înotul poate deveni mortal. Curenții puternici care se formează îi trag pe turiști în larg, iar intervențiile salvamarilor devin extrem de dificile. 

 


Incendiu violent în satul de vacanță Gura Portiței, din Deltă - VIDEO
Realitatea TV (14.07.2024, ora 09:05)

Terasa şi bucătăria exterioară a satului de vacanţă Gura Portiţei au ars, sâmbătă seara, în urma unui incendiu izbucnit cel mai probabil din cauza unui aparat de gătit defect sau neizolat corespunzător, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta Tulcea.


Litoralul românesc, invadat de alge. Cum explică experții fenomenul: plajele au devenit verzi. Cât de periculoase sunt, de fapt, pentru turiști
Realitatea TV (13.07.2024, ora 16:39)

Imagini dezolante pe litoralul Mării Negre! Turiștii se plâng că plajele au fost invadate de alge și nu mai pot intra în apă. Grămezile uriașe se întind pe metri întregi de la mal în apă, ca o pătură.


Destinații de sezon. Top 5 insule mai puțin cunoscute din Europa
Realitatea TV (12.07.2024, ora 19:31)

Santorini, Mallorca și Ibiza sunt celebre în întreaga lume, însă există multe alte insule mai puțin cunoscute care așteaptă să fie descoperite. 


Noua atracție europeană la doar 80 de minute de București. Turiștii renunță la Tenerife, Antalya și Dubai pentru această destinație
Realitatea TV (12.07.2024, ora 13:43)

În ultimii ani, românii în căutare de vacanțe de vis au descoperit o destinație care rivalizează cu exoticele Maldive, dar este mult mai accesibilă: Albania. Situată la doar 80 de minute de zbor de București, această țară europeană a devenit rapid o opțiune preferată pentru turiștii din întreaga Europă, datorită peisajelor sale spectaculoase și prețurilor accesibile.


Alertă sanitară în Grecia: o nouă variantă de Covid se răspândește rapid printre turiști 
Realitatea TV (12.07.2024, ora 12:37)

Alertă epidemiologică de covid-19 în Grecia, în plin sezon estival. O nouă variantă a virusului, denumită Flirt, a provocat mai multe infectări în rândul turiștilor. 

 


Stațiunea necunoscută din România care va detrona Mamaia: Prețuri mici și locuri de vis. Arată ca o destinație din afară
Realitatea TV (12.07.2024, ora 11:27)

Românii se îndreaptă către litoral, iar stațiunile clasice precum Mamaia și Vama Veche încep să fie înlocuite de destinații mai puțin cunoscute. Una dintre acestea este Tuzla, o stațiune care găzduiește cea mai recentă plajă sălbatică din Constanța. Plaja Tuzla a captivat atenția turiștilor datorită liniștii și frumuseții naturale pe care le oferă, devenind rapid o destinație de top.


Cât costă o vacanță de 14 zile în Japonia pentru un cuplu: Detalii din experiența a doi români
Realitatea TV (12.07.2024, ora 10:49)

Dacă visezi la o vacanță de două săptămâni în Japonia și te întrebi de ce sumă ai nevoie, un cuplu de români, Alexandra și Marius, au detaliat toate cheltuielile pentru a te ajuta să îți faci o idee clară. Iată un rezumat al costurilor pe care le-au avut în călătoria lor în Țara Soarelui Răsare.


Incendiile de vegetație dau din nou peste cap mersul trenurilor către litoral. Ce curse sunt afectate FOTO/VIDEO
Realitatea TV (11.07.2024, ora 17:37)

Circulația feroviară pe Magistrala București  -  Constanța este oprită temporar din cauza unui incendiu de vegetației extins până aproape de calea ferată, între stațiile Basarabi și Dorobanțu, anunță CFR.


Capcane mortale, pe litoral: s-au format curenţi şi gropi la ţărm. Pericol uriaș pentru turiști
Realitatea TV (11.07.2024, ora 12:52)

Litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor, însă inginerii de mediu avertizează cu privire la gropile care s-au format în unele stațiuni, adevărate capcane pentru turiștii care vor să înoate în Marea Neagră. 


Parlamentarii, convocați de urgență pentru modificarea legislației privind gestionarea urșilor din România
Realitatea TV (11.07.2024, ora 11:24)

Biroul Permanent al Camerei Deputaților se întrunește, astăzi, pentru convocarea unei sesiuni extraordinare. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară pentru modificarea cadrului legislativ privind gestionarea urșilor din România, în urma tragediei care a avut loc pe un traseu montan popular printre iubitorii de munte. O tânără a murit, în Munții Bucegi, sfâșiată de un urs. 

 


Ce înseamnă factorul de protecție solară, cum funcționează și cât de mult ne ajută pe caniculă
Realitatea TV (10.07.2024, ora 19:41)

Factorul de protecție solara (FPS) este o componentă esențială a produselor de protecție împotriva razelor ultraviolete (UV) ale soarelui.


Tot ce trebuie să știe turiștii care merg în Grecia. Cum pot rămâne fără bani
Realitatea TV (10.07.2024, ora 15:01)

Turiștii români care își planifică vacanțe în Grecia trebuie să fie vigilenți pentru a evita să fie victimele unor noi metode de înșelătorie. Grecia, o destinație populară printre români, a devenit recent un teren propice pentru escroci care vizează turiștii neatenți. Pentru a se bucura de o vacanță fără incidente neplăcute, este esențial ca turiștii să ia măsuri de precauție.


AMENZI URIAȘE pentru pasagerii care deschid uşa trenului în timpul mersului: avertismentul CFR Călători
Realitatea TV (10.07.2024, ora 14:52)

Pasagerii care deschid uşa trenului în timpul mersului riscă amenzi între 250 şi 400 lei, întrucât astfel de acţiuni se pot solda cu evenimente tragice, avertizează CFR Călători, într-un comunicat remis miercuri.


Destinații de sezon. 5 orașe din Europa pe care ar trebui să le vizitezi vara
Realitatea TV (09.07.2024, ora 23:24)

Europa oferă o gamă variată de destinații perfecte pentru vacanțele de vară. Aceste cinci orașe europene sunt destinații ideale pentru o vacanță de vară de neuitat.


S-a aflat de ce mor turiștii străini pe capete. Ce se întâmplă, în Grecia, de fapt
Realitatea TV (09.07.2024, ora 14:27)

Tot mai mulți turiști străini mor pe capete după ce ajung în Grecia. Specialiștii explică fenomenul și spun care sunt factorii care duc la deces.


Țara care nu mai vrea turiști. Locuitorii protestează și aruncă cu apă în vizitatori: „Mergeți acasă!”
Realitatea TV (08.07.2024, ora 13:56)

Orașul Barcelona a fost martorul unor manifestații masive împotriva turismului excesiv, în contextul unei creșteri alarmante a prețurilor locuințelor și a impactului asupra economiei locale.


Șoferii ale căror permise de conducere expiră vor fi anunțați prin SMS și e-mail. Cum funcționează serviciul de notificare
Realitatea TV (05.07.2024, ora 15:42)

Începând de luna aceasta, șoferii ale căror permise de conducere sunt aproape de expirare vor beneficia de un nou serviciu electronic. Acest program va trimite automat notificări prin SMS și e-mail, avertizând conducătorii auto cu privire la expirarea permiselor lor.


IMAGINI ISTORICE cu aspretele, filmat în habitatul său natural din râul Vâlsan. Lipsa depistării puietului, semnal de alarmă pentru supraviețuirea speciei
Realitatea TV (05.07.2024, ora 12:14)

Alpinistul și activistul de mediu Alex Găvan, fondatorul proiectului „Aspretele Trăieşte”, trage un semnal de alarmă: salvarea speciei este o cursă contracronometru. Depistarea puietului în timpul acţiunilor de evaluare a efectivelor peştelui fosilă vie care trăieşte doar pe cursul superior al râului Vâlsan este esențială pentru supraviețuirea acesteia, atrage atenția Alex Găvan. 


Activitate vulcanică pe una din insulele preferate de turiștii români. Autoritățile italiene au ridicat nivelul de alertă la ROȘU
Realitatea TV (05.07.2024, ora 11:39)

Activitatea vulcanică de pe insula italiană Stromboli (sud) a determinat autorităţile să ridice, joi, nivelul de alertă, de la portocaliu la roşu (cel mai înalt), informează, vineri, DPA.

 


Bulgarii au anunțat când închid Podul Prieteniei. Ce mașini mai pot trece prin frontiera Giurgiu-Ruse. Lucrările vor dura 2 ani 
Realitatea TV (05.07.2024, ora 09:57)

Lucrările pe partea bulgară a Podului Prieteniei (Giurgiu - Ruse) încep pe data de 10 iulie, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 



Pagina principală