Ştiri turism - zturism.ro
 Pagina principală |  Rezervări hoteluri |  Unităţi cazare |  Puncte de interes turistic |  Forum turism |  Hărţi |  Fotografii |  Ştiri turism |  Statistici |  Contactaţi-ne 
 Imobiliare  | Vânzări auto  | Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Coduri poştale  | Meteo  | Repertoar  | Culinare  | Contabilitate  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Peștera Bolii, singura din țară care are și o gară. De ce este căutată de turiști de zeci de ani: odată ce-i treci pragul...
Realitatea TV (18.03.2024, ora 15:33)

Peștera Bolii, din județul Hunedoara, una dintre cele mai impresionante din Transilvania, atrage turiști în număr mare în lunile de vară, datorită temperaturii sale interioare de doar 7 grade Celsius. Aici, un râu a reușit să străpungă complet un masiv de rocă calcaroasă, fiind un fenomen unic în România.


Taxă de trecere pe Autostrada dintre Comarnic și Brașov. Ministrul Transporturilor anunță schimbări majore
Realitatea TV (18.03.2024, ora 11:40)

Autostrada Comarnic-Brașov s-ar putea face în parteneriat public-privat, iar pe această autostradă va exista taxă de acces, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.


Rudraksha, un secret vechi de secole al spiritualității orientale. Promite să ofere protecție și echilibru VIDEO
Realitatea TV (15.03.2024, ora 14:44)

Rudraksha este un fruct al copacului Elaeocarpus ganitrus, care este nativ în regiunile Himalayene, Nepal și Java. 


Cât trebuie să plătești pentru o noapte la hotelul Simonei Halep. Eleganța și rafinamentul, la un preț pe măsură
Realitatea TV (13.03.2024, ora 21:26)

Dacă ești în căutarea unei experiențe de cazare cu adevărat specială, hotelul Simonei Halep din Brașov poate fi alegerea perfectă pentru tine. Află cât trebuie să plătești pentru o noapte de cazare la această destinație exclusivistă, care a devenit un adevărat simbol al luxului și confortului în inima Transilvaniei. 


Risc de avalanșă în Munții Bucegi și Făgăraș. Ninsoarea abundentă pune în pericol turiștii 
Realitatea TV (13.03.2024, ora 12:08)

Meteorologii avertizează că este risc mare, de gradul 4 din 5, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri în munţii Făgăraş şi Bucegi, unde a nins foarte mult în ultimele ore, informează Buletinul nivometeorologic transmis astăzi. 


Unde pot fi încărcate mașinile electrice? VEZI HARTA INTERACTIVĂ a stațiilor ACTIVE din România
Realitatea TV (13.03.2024, ora 08:14)

O hartă informativă cu punctele de încărcare a maşinilor electrice este disponibilă pe site-ul Ministerului Energiei.


Întorsura Fest 2024. Tradiția Doomstriker merge mai departe: festivalul EPIC revine în forță 
Realitatea TV (12.03.2024, ora 20:55)

Întorsura Fest 2024 are loc în perioada 21-23 iunie 2024, la Întorsura Buzăului. Se anunță un festival plin de surprize: muzică bună, mâncare tradițională, concursuri, tombole și distracție la cote maxime! Irina Rimes, Paula Seling, Zdob și Zdub și Nicole Cherry sunt doar câteva dintre numele care țin cap de afiș.


Imagini rare, cu o căprioară albă, surprinse de jandarmii montani din Braşov - FOTO
Realitatea TV (12.03.2024, ora 08:57)

Jandarmii montani din Braşov au surprins şi făcut publice imagini rare cu o căprioară cu blana albă, pe care au întâlnit-o pe un traseu din zona staţiunii Bran. Ei fac apel la populaţie să aibă grijă de mediul înconjurător, pentru a avea parte şi de acum înainte de „astfel de întâlniri remarcabile”.


Poliția Rutieră, obligată să anunțe prezența radarelor. Cum pot afla șoferii unde sunt amplasate acestea
Realitatea TV (12.03.2024, ora 08:20)

Poliția Rutieră ar putea fi obligată prin lege să anunțe prezența radarelor, prin semnalizare rutieră sau prin mass-media. Cum pot afla șoferii unde sunt amplasate aceste radare?


Prețul și perioada de valabilitate a rovinietei se schimbă, din 11 martie: NOILE TARIFE. Modificări legislative: cum vor fi afectați șoferii
Realitatea TV (11.03.2024, ora 09:04)

Termenul de valabilitate a rovinietelor va fi modificat de autorități. Se introduce rovinieta pentru o zi.

 


Ce pățește pietonul dacă lovește mașina cu piciorul sau pumnul dacă șoferul nu îi acordă prioritate?
Realitatea TV (07.03.2024, ora 10:08)

Sunt numeroase situațiile în care șoferii, din neatenție sau pentru că au viteză prea mare, nu acordă prioritate celor care traversează pe la trecerea de pietoni. De multe ori, într-o astfel de situație, unii pietoni aleg să se răzbune și să lovească mașina cu piciorul sau cu pumnul. Ce pățesc dacă fac asta?


Șoferii tineri NU vor mai avea voie să conducă mașini puternice. Noua lege a fost aprobată de Senat
Realitatea TV (05.03.2024, ora 14:33)

Senatul României a adoptat, recent, o propunere de modificare a legii circulației. Noile prevederi stabilesc că șoferii tineri și cei neexperimentați nu vor mai avea voie să conducă mașini puternice.


Avertisment teribil pentru șoferi: ce reprezintă sacii negri de gunoi puși pe marginea drumului
Realitatea TV (05.03.2024, ora 11:35)

Toți cei care călătoresc pe drumurile din nordul acestei țări pot rămâne surprinși: deseori, există saci negri pe marginea drumului. Nu este o formă neglijentă de eliminare a deșeurilor, ci mai degrabă o măsură specială de precauție și o atenționare pentru șoferii care circulă în zonele împădurite.


Cea mai lungă călătorie pe care o poți face cu trenul. Aproape 19.000 de kilometri, între două continente
Realitatea TV (05.03.2024, ora 10:43)

Când vine vorba de călătorii internaționale pe mari distanțe, prima variantă care ne vine în minte este cea a deplasării cu avionul. Prin comparație cu toate variantele terestre sau marine, este cea mai rentabilă și rapidă modalitate. Totuși, dacă vreți să vă delectați cu măreția și frumusețile naturii, există o călătorie cu trenul care vă satisface pe deplin această dorință. O mică problemă este că trebuie să parcurgeți aproape 19.000 de kilometri, ceea ce o face să fie cel mai lung traseu feroviar din lume


Ziua florii de colț, 5 martie. Legenda românească este asociată cu momentul naşterii Mântuitorului 
Realitatea TV (05.03.2024, ora 10:22)

Floarea de colţ (Leontopodium alpinum Cass.) este celebrată de Google pe 5 martie, floare care a devenit un simbol puternic pentru România, fiind declarată "monument al naturii" şi fiind ocrotită prin lege încă din 1933, în rezervaţii naturale.


Noul Cod Rutier 2024. Când este legal să dai flash-uri în trafic
Realitatea TV (04.03.2024, ora 13:17)

Sunt multe situații în care șoferii dau semnale luminoase folosind faza lungă pentru a transmite diverse mesaje altor participanți la trafic. Dar este legal să dai flash-uri în trafic?


Grecia a introdus o nouă taxă pentru turiști. Cât vor plăti românii pentru fiecare zi petrecută în paradisul albastru
Realitatea TV (04.03.2024, ora 12:24)

Cea mai populară destinație turistică din România are taxe doar în sezon, de la martie până în octombrie.


Restricții de circulație pe DN1, între Sinaia și Comarnic: avertisment pentru șoferi
Realitatea TV (04.03.2024, ora 07:53)

CNAIR anunță restricții de circulație pe DN1, între Comarnic și Sinaia.


Restricții de circulație în Pasajul Unirii, din Capitală, din cauza unor lucrări de reparații
Realitatea TV (27.02.2024, ora 11:55)

Traficul rutier va fi restricţionat în Pasajul Unirii din Bucureşti, timp de două nopţi, pentru lucrări de întreţinere a tunelului, anunţă Brigada Rutieră. Restricția de circulație este valabilă în perioada 27-29 februarie, pe timpul nopții.


Câți pasageri au voie să transporte în mașină, de fapt, șoferii începători? 
Realitatea TV (27.02.2024, ora 09:49)

Legislația Rutieră din România stabilește mai multe limitări pentru șoferii începători, inclusiv un număr maxim de pasageri. Cei care vor să transporte mai multe persoane trebuie să obțină permis Categoria D, dar numai după o anumită vârstă.


Pentagonul a pierdut titlul de cea mai mare clădire de birouri din lume. Cum arată noua minune din India?
Realitatea TV (26.02.2024, ora 23:04)

Clădirea Pentagonul, cartierul general al Departamentului de Apărare al Statelor Unite, a pierdut după mai bine de 80 de ani titlul de cea mai mare clădire de birouri din lume. Noua campioană este Bursa de Diamante Surat, o construcție impunătoare proaspăt deschisă în vestul Indiei.


Un copil de 7 ani a căzut dintr-un telescaun, la Straja. În ce stare se află victima
Realitatea TV (26.02.2024, ora 15:50)

Un copil în vârstă de 7 ani a fost transportat de urgenţă la spital, după ce a căzut de pe telescaun în staţiunea Straja, din judeţul Hunedoara.


Codul Rutier 2024. O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Realitatea TV (26.02.2024, ora 10:58)

Autoritățile din România au stabilit care este noua regulă de circulație în sensul giratoriu, iar această schimbare face ca o singură bandă să aibă întotdeauna prioritate.


Paradoxul românesc: unele produse din magazinele din Dubai sunt la același preț cu cele de la noi
Realitatea TV (25.02.2024, ora 16:43)

Deși emiratul Dubai nu este o destinație chiar ieftină, costul vieții acolo este, în multe cazuri, mult mai mic decât în România.


Singura situație permisă pentru a trece pe GALBEN la semafor. Șoferii riscă amenzi uriașe
Realitatea TV (25.02.2024, ora 14:15)

Toți șoferii ar trebui să știe că este interzis să treci pe galben la semafor, iar poliția te poate sancționa pentru această abatere. Însă există o singură situație în care scapi de amendă.


Plaje extinse pe litoralul românesc. Avertismentul unui biolog marin despre țărm: „Schimbările pot avea loc de pe o zi pe alta“
Realitatea TV (25.02.2024, ora 13:05)

În sezonul turistic 2024, vor fi date în folosință peste 20 hectare noi de plajă, în Agigea și Eforie. În urma proiectului de reducere a eroziunii costiere au loc schimbări de care turiștii ar trebui să afle, pentru că le-ar putea trăi de pe o zi pe alta. 


Este legal să treci pe roșu ca să faci loc ambulanței? Prevederile Codului Rutier actualizat: ce trebuie să știe șoferii
Realitatea TV (24.02.2024, ora 09:04)

Codul Rutier actualizat 2024 precizează în ce situații sunt șoferii obligați să acorde prioritate de trecere mașinilor de intervenție. 


Este legal să parchezi mașina jumătate pe trotuar, jumătate în stradă? Modificări recente în Codul Rutier 
Realitatea TV (23.02.2024, ora 11:34)

De multe ori șoferii sunt într-o dilemă și nu știu dacă este legal să parchezi jumătate pe trotuar, jumătate în stradă. Iată ce prevede Codul Rutier actualizat în 2024.


O cunoscută cherhana de la malul mării, amendată de Protecția Consumatorilor: produse expirate și pește în stare de PUTREFACȚIE
Realitatea TV (20.02.2024, ora 12:02)

Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa  au găsit mai multe nereguli la o cherhana din Constanța, frecventată de zeci de turiși în căutare de mâncare bună și aer curat. Printre acestea se numără peşte cu aspect de intrare în putrefacţie, mizerie în blocul alimentar, legume cu mucegai şi produse alimentare expirate.

CJPC Constanţa a amendat cherhanaua cu 14.000 de lei.


Fenomen rar pe litoralul românesc: Marea Neagră a devenit roșie. Noaptea, valurile sunt fosforescente. Ce spun biologii - VIDEO
Realitatea TV (20.02.2024, ora 08:57)

Fenomen neobișnuit pe litoralul românesc. Marea Neagră a devenit roșie, iar valurile devin fosforescente pe timpul nopții.  


Suspiciuni de gripă aviară în București: o lebădă a fost găsită moartă într-un parc
Realitatea TV (19.02.2024, ora 06:59)

Este alertă în București, după ce o lebădă a fost găsită moartă în parul IOR. Specialiștii spun că, cel mai probabil, pasărea a murit din cauza gripei aviare. 


Orașul care a fost votat cea mai bună destinație turistică a Europei în 2024. România nu se află nici măcar în Top 20
Realitatea TV (18.02.2024, ora 17:43)

Anunțul care a cutremurat lumea turismului a fost făcut: acest oraș a fost votat cea mai bună destinație turistică a Europei în 2024. Cu peste un milion de călători care au luat parte la vot, această destinație a reușit să depășească peste alte 500 de orașe și atracții turistice din întreaga Europă.


Scandal în turism. Hotelierii nu se pot promova la târg, chiar dacă au plătit taxa
Realitatea TV (16.02.2024, ora 17:17)

Hotelierii de la malul mării au primit o nouă lovitură. Aceștia au plătit taxă de promovare la Târgul de Turism al României, dar s-au trezit că nu au fost deloc promovați


Grecia va oferi excursii gratuite în Rodos turiștilor prinși în incendiile de anul trecut
Realitatea TV (13.02.2024, ora 16:06)

Grecia își propune să revină în atenția turiștilor afectați de incendiile de anul trecut prin intermediul unei oferte speciale - o excursie gratuită de o săptămână în minunata insulă Rodos.  


Cum arată icoana Hristos Pantocrator, montată în turla principală a Catedralei Neamului - FOTO
Realitatea TV (08.02.2024, ora 10:31)

Montarea icoanei Pantocrator în turla principală a Catedralei Naţionale a început, după ce realizarea mozaicului, la care au fost folosite 2.400 de kilograme de piese, a durat mai bine de jumătate de an.


Care este cea mai potrivită zi a săptămânii ca să cumperi bilete de avion
Realitatea TV (07.02.2024, ora 19:04)

Cele mai recente studii ne dezvăluie care este, de fapt, cea mai potrivită zi pentru a achiziționa bilete de avion ieftine.


Înșelătorie fabuloasă! Card STB pentru călătorii GRATUITE: mesajul autorităților pentru călători
Realitatea TV (06.02.2024, ora 15:12)

Societatea de Transport Bucureşti (STB) atrage atenţia asupra unui mesaj fals postat pe o pagină social media în care se promovează un card ce poate fi utilizat pentru călătorii gratuite cu mijloacele de transport STB.


Restricții de circulație la Pasajul Europa Unită, timp de două nopți
Realitatea TV (06.02.2024, ora 12:17)

A fost obținut avizul din partea Brigăzii Rutiere pentru activitățile de igienizare / mentenanță de la obiectivul ”Pasajul Europa Unita” ce urmează a se desfășura in această seară, 06/07.02.2024, și mâine seară, 07/08.02.2024, în intervalul orar 23:00 - 05:30.


Premieră în România: ALERTĂ de urși în județul Brăila, în zona de câmpie. A fost emis un mesaj RO ALERT
Realitatea TV (02.02.2024, ora 14:29)

O ursoaică și un pui au fost văzuți în apropiere de Făurei, în județul Brăila, la peste 100 de kilometri distanță de zonele montane. Un mecanic de locomotivă a văzut animalele și a alertat autoritățile.


Regula fermoarului, lecția care nu se predă în școlile de șoferi din România. Metoda simplă și eficientă pentru fluidizarea traficului 
Realitatea TV (30.01.2024, ora 11:08)

În România, trăim din ce în ce mai vizibil fenomenul de aglomerare pe drumurile publice. În marile orașe, din cauza drumurilor înguste și a numărului mare de mașini, șoferii petrec ore bune în autovehicule, așa cum se întâmplă, de exemplu, în București.


Două protestatare au aruncat cu supă în celebra pictură Mina Lisa, la Luvru. Momentul a fost filmat - VIDEO
Realitatea TV (28.01.2024, ora 12:52)

Două femei au aruncat cu supă pe pictura Mona Lisa, expusă la Muzeul Luvru, din Paris. Opera este protejată cu sticlă antiglonţ, astfel încât nu a fost afectată.

 


Instalațiile de transport pe cablu din Valea Prahovei și Brașov, ÎNCHISE din cauza vântului puternic
Realitatea TV (27.01.2024, ora 13:59)

Administratorii domeniului schiabil din stațiunea Sinaia au anunțat, sâmbătă, că, în cazul în care viteza vântului depășește limita siguranței, telegondola care urcă la Cota 2000 nu va funcționa pentru public. De asemenea, telescaunul Soarelui și telescaunul Dorului nu vor fi pornite din aceleași motive, deoarece instalațiile nu pot opera în condiții de siguranță din cauza vântului.


Incendiu la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea: acoperișul pavilionului cu maimuțe a luat foc
Realitatea TV (27.01.2024, ora 12:43)

Acoperișul adăpostului în care se aflau maimuțele de la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea a luat foc. Animalele au fost evacuate.


Prețul și perioada de valabilitate a rovinietei se schimbă: NOILE TARIFE. Modificări legislative: cum vor fi afectați șoferii 
Realitatea TV (27.01.2024, ora 09:13)

Termenul de valabilitate a rovinietelor va fi modificat de autorități. Se introduce rovinieta pentru o zi, iar taxa de drum pe trei luni dispare și va apărea cea pe două luni.


Viscol puternic în Poiana Brașov: instalațiile pe cablu au fost OPRITE. Unde se mai poate schia 
Realitatea TV (26.01.2024, ora 10:00)

Cea de-a doua etapă a Cupei de Schi Alpin Teleferic, dedicată copiilor şi adolescenţilor, s-a anulat, iar instalaţiile pe cablu din partea superioară a Masivului Postăvaru sunt oprite pentru a doua zi consecutiv din cauza viscolului puternic, a anunţat Primăria Braşov.


Incident feroviar grav: peste două ore de întârzieri pe două rute CFR, după ce un tren privat a rupt pantograful și linia de contact
Realitatea TV (25.01.2024, ora 07:49)

CFR anunță că, pe două rute, vor fi peste două ore de întârzieri, după ce un tren privat a rupt pantograful și linia de contact la ieșire din stația Filiași.


Parcurile din Sectorul 4 dezvăluie veritabile peisaje hibernale - GALERIE FOTO
Realitatea TV (23.01.2024, ora 13:01)

Este frig în București, ceea ce face deliciul tuturor amatorilor de plimbări în parcuri. Căci zăpada rezistă, iar copiii și-au refăcut planurile de joacă pentru această iarnă. 


Noul terminal al Aeroportului Iași, inaugurat de PNL. Nicolae Ciucă: Este un model de angajament și de responsabilitate al administrației locale - VIDEO
Realitatea TV (23.01.2024, ora 12:54)

Ieșenii se pot mândri, de astăzi, cu un nou aeroport. Este vorba despre Terminalul 4 al Aeroportului Internațional, care a fost inaugurat cu fast, iar la eveniment au participat și liberalii, inclusiv Nicolae Ciucă. Noul aeroport are o capacitate de peste 3 milioane de pasageri pe an, iar turiștii vor putea călători spre 24 de destinații, rute operate de cinci companii aeriene. Investiția se ridică la peste 100 de milioane de euro. 


Liberalii ieșeni au zi de sărbătoare: la Iași se inaugurează al doilea cel mai mare aeroport din țară
Realitatea TV (23.01.2024, ora 08:42)

Autoritățile de la Iași inaugurează azi noul terminal al Aeroportului Internațional, care va găzdui peste 2,5 milioane de pasageri.


Descoperire terifiantă, într-o pădure din jud. Vaslui: oamenii au chemat imediat poliția
Realitatea TV (22.01.2024, ora 09:30)

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al judeţului Vaslui a intervenit, duminică, pentru asanarea unor elemente de muniţie descoperite de doi bărbaţi care efectuau căutări cu detectoarele de metale, într-o pădure aflată la limita dintre comunele Fereşti şi Dăneşti.



Pagina principală